Безпека продуктів харчування

В Україні якість і безпека продуктів харчування все більше є питанням, яке хвилює не лише спеціалістів, а й пересічних громадян. Адже в раціон українців нерідко потрапляють продукти, які несуть загрозу здоров’ю, повільно руйнуючи його, закладають причини майбутніх розладів і захворювань.

У травні 2017 року на Одещині розпочав свою роботу проект «Інформаційна підтримка впровадження стандартів ЄС щодо безпеки продуктів харчування в сільськогосподарському секторі». Проект передбачав проведення 10 семінарів у районах області. Отож десятий 31 жовтня п.р. відбувся у Захарівці. Організатори семінару – Одеське обласне Агентство реконструкції та розвитку своєю метою вважали підвищення рівня знань, компетентності та мотивації місцевих сільгоспвиробників щодо запровадження європейських стандартів безпеки харчових продуктів, що вже гармонізовані із законодавством України та необхідні для організації експорту продукції до ЄС. У заході взяв участь голова Захарівської районної ради В.А.Думитрашко.

На семінар були запрошені виробники сільгосппродукції Захарівського району. Презентували проект менеджери Одеського обласного Агентства реконструкції та розвитку.

В рамках семінару представник громадської організації «Центр розвитку села» виступив з інформацією «Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва». Тему «Вимоги до виробників сільськогосподарського виробництва» висвітлив представник ДП «Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації.

Учасникам заходу було надано методичну брошуру «Безпека продуктів харчування в сільськогосподарському секторі», вони мали можливість поставити запитання фахівцям державних контролюючих органів. Зрештою інформація, що була надана на семінарі, є корисною для усвідомлення необхідності виробляти безпечну харчову продукцію на всіх етапах, включаючи первинне виробництво – на полі, в садах та теплицях, корисною для розуміння змін, що відбуваються в ході реформування харчового законодавства, вибору найбільш оптимальних та ефективних схем сертифікації продукції, забезпечення належних гігієнічних умов виробництва продуктів у відповідності з міжнародними нормами.

2017 11_01_news_pic_1

2017 11_01_news_pic_2

2017 11_01_news_pic_3

2017 11_01_news_pic_4

Календар новин

<< < Грудень 2017 > >>
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31